Història

Uns orígens lligats a l'Estadi (1971 - 1977)

El Club Atlètic Palafrugell es va fundar a finals de 1971, essent-ne el primer president el sr. Enric Reig Planas
 
El club fou la resposta a la recent inauguració de l’Estadi Municipal aquell mateix any. Paral·lelament, la Federació Catalana d’Atletisme, presidida pel senyor Francisco Sanchez Madriguera, va enviar un entrenador a Palafrugell per tal de dinamitzar la pràctica atlètica. Aquest fou el senyor Antonio Ruiz Villar, que fou l’ànima que mogué els primers entusiastes d'aquest esport a la, llavors, la nostra petita vila.
 
 

Pioners a Catalunya, Espanya i Europa (1978 - 1992)

El 1978 fou el club pioner a l’Estat espanyol en l'organització d'una marató: la Iª Marató Catalunya. Aquesta prova, a partir de la tercera edició, fou l’origen de l’actual Marató de Barcelona. 
 
Amb els anys, el club va anar agafant protagonisme i, el 1983, quan es va inaugurar el Pavelló Poliesportiu, comptava amb les seccions de voleibol i bàsquet, que posteriorment s’independitzaren. A finals dels anys 80, organitzà conjuntament amb el Patronat Municipal d’Esports un important triatló -el 'Triatló Internacional Vila de Palafrugell'-, que va arribar a formar part del circuit europeu el 1991, en la seva cinquena i darrera edició. 
 
En ple any olímpic, el 1992, amb el flamant estadi de material sintètic inaugurat recentment, es va apostar per la organització d’un Míting Internacional d’Atletisme integrat al circuit Europe Athletisme Promotion, encara avui vigent.
 
 

Un club amb un projecte atlètic ambiciós (1992 - 2014)

A mitjans dels anys 90 es va arribar a un acord amb el Club Esportiu Vall de Bianya, i es va crear l’equip de competició del Palafrugell-Bianya, que assolí notables èxits tant a nivel individual com per equips.
 
Després d’aquella primera experiència es va decidir crear un projecte atlètic més ambiciós, encara avui vigent: el Girona Costa Brava-Club Atlètic Palafrugell. Aquest és un projecte sorgit a finals de l’any 2000 que pretén aglutinar els esforços de diferents nuclis atlètics de les comarques gironines, tot aprofitant l’estructura i els estatuts del Club Atlètic Palafrugell. Cada nucli o club manté la seva identitat, els seus entrenadors, les seves juntes, etc, però, a l’hora de competir, els atletes d’un cert nivell, a partir de la categoria cadet, vesteixen una única samarreta. Això comporta una innegable millora de potencial com a club que permet assolir fites inèdites abans. 
 
En el decurs dels anys d'aquest funcionament s’han anat escalant posicions en les competicions de lliga fins arribar a la primera divisió estatal l’equip femení. Paral·lelament, diversos equips s’han anat classificant cada any pel Campionat d’Espanya de cros per clubs, obtenint èxits en equips de relleus, en classificacions per equips de cros, carretera i pista, etc. 
 
Actualment és l’únic equip gironí que es manté a primera categoria tant en nois com en noies, apart de completar equips en categoria sub-20 nois i noies en les diverses competicions tant de pista coberta com a l’aire lliure.
 
També, deixant a una banda la secció de competició, el GiCB-CAP té un important nucli de practicants no federats que practiquen esport regularment i participen a proves populars.
 
 

Un club de costa, destí d'un enamorat de la muntanya

El club mai oblidarà que, a l’any 2008, va comptar excepcionalment a les seves files amb l’atleta ceretà -llavors amb 20 anys- Kilian Jornet i Burgada, qui es va proclamar guanyador del Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya.
 
 

El club multidisciplinari per excel·lència a l'Empordà

El 2009, atenent la petició de tres enamorats de les aigües obertes, el club va ajudar a néixer el que actualment és una de les travesses més reconegudes de la natació en aigües obertes, la Radikal Marbrava, amb la que anualment i actual es segueix col·laborant. 
 
Al 2011 ha sorgit una nova secció de triatló, després que vint anys abans -coincidint amb la Triatló Internacional Vila de Palafrugell- hi hagués un grup de triatletes, amb la idea de donar sortida a les inquietuds de diversos socis amants d’aquesta modalitat esportiva. Com a conseqüència d'això, el 2013, responent a alguns d'aquests triatletes així com a una massa social de Palafrugell que ho demanava, va fundar-se la secció de natació del CAP, que des de llavors competeix tant en aigües obertes com en piscina.
 
Com a organitzadors, el club ha consolidat tot un seguit de proves populars, com la Marató per relleus Ekiden, els Relleus populars 4 x 5, la Cursa de Llafranc-Pujada al far, la Mini-Marató de Calella de Palafrugell i la Milla Urbana de les Festes de Primavera. En l’apartat de pista ha organitzat en dues ocasions el Campionat de Catalunya Absolut i diversos campionats de categories menors o veterans.
 
 

Artífexs dels primers carrils de natació al mar

El 2013, des del club i amb la col·laboració d'altres entitats com l'Ajuntament de Palafrugell, Associació de Veïns i Amics de Llafranc, Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell, es va aconseguir posar en marxa els dos primers carrils aquàtics de nedadors d’aigües obertes a l’Estat, un entre les cales del Canadell i de Llafranc, i l'altre des de Tamariu a Aigua Xelida.
 
Actualment, i veient el ressó mediàtic que va provocar el fet de què molts esportistes i clubs l'utilitzessin a l'estiu del 2013, els carrils es van integrar dins de la xarxa de Vies Braves, un projecte molt ambiciós que, de la mà del Patronat de Turisme de Girona - Costa Brava i de la Diputació de Girona, pretén obrir altres carrils de natació al mar al llarg de tota la província.

 

 

Revista col·laboradora


 

 

Patrocinador oficial de les curses


 

 

Nutricionista oficial del club


 

 

Psicòleg esportiu oficial del club

 

 

-------------------------------------------------------
 

ESCOLA D'ATLETISME

 

 

NATACIÓ - AIGÜES OBERTES

 

 

ONCOTRAIL 2017
(7-8 d'octubre 2017)

 

top